Nog nooit eerder was ik zo zenuwachtig voor de Nederlandse selectie als vorige week. Zoals ieder jaar vond afgelopen weekend in Leipzig de kwalificatie voor het Nederlands team plaats. Hier was de enige mogelijkheid om je als sporter te plaatsen voor de vijf world cups,  de Europese kampioenschappen en de wereldkampioenschappen in 2017. Een heel belangrijk moment dus, maar dit jaar was toch echt even anders dan de afgelopen keren.

Aan het eind van vorig seizoen heb ik er bewust voor gekozen om in de winter minder te trainen en me meer te richten op school. Dit om wat rust en ook wat afstand te nemen voordat de nieuwe Olympische periode van start gaat. Ik was dus niet zo fit als afgelopen jaren, en had mijn verwachtingen ook daarop aangepast. De training in Augsburg en Leipzig verliep op technisch vlak heel goed. Ik voer de goede lijnen, liet de boot goed lopen en maakte me eigenlijk weinig zorgen. De wedstrijd verliep helaas anders.

De eerste run op zaterdag was een tegenvaller, zo goed als ik tijdens de training voer, zo slecht presteerde ik nu. Gelukkig had ik me in de tweede run iets verbeterd en had ik in ieder geval de kwalificatie criteria gehaald. Voorbij met de zorgen en zenuwen zou je zeggen. Toch spookte het door mijn hoofd dat er nog een mini kans was dat ik het team niet zou halen. Dit heeft me zo beziggehouden dat ik op zondag heel erg zenuwachtig was en twee slechte runs heb neergezet.

Toch was het goed genoeg voor het team, maar voor mijzelf echt teleurstellend. Natuurlijk omdat de training van te voren en ook erna zo goed ging. Nu heb ik nog ongeveer twee maanden de tijd voordat het wedstrijdseizoen begint, veel tijd dus om aan mijn zenuwen te werken en een constante vaarstijl te ontwikkelen.

Categories: Life