Binnenkort gaan de internationale wedstrijden van start dus was het weer tijd voor de jaarlijkse sportkeuring bij SMC SportMáx. Het is een hele reis, 7 uur met de auto vanaf Augsburg naar Eindhoven. Maar dan kan ik in ieder geval met een gerust hart aan de start liggen.

Fietsen tot je erbij neervalt

Zoals gehoopt kwam uit de keuring naar voren dat alles helemaal in orde is. Van te voren keek ik al uit naar de inspanningstest. Deze wordt gedaan op een fiets. Langzaam wordt de weerstand verhoogd tot je echt niet meer kan en er bijna bij neervalt. Aangezien ik vooral zittend sport én ik binnen 5 minuten fietsend bij de trainingslocatie ben zijn mijn benen niet in topvorm voor een dergelijke test… Vol goede moed, beplakt met zuignappen en voorzien van een masker in de vorm van een muilkorf, ben ik gestart. Doordat tegelijk mijn bloeddruk, hart en ademhaling worden gemeten valt er niets te verbergen. Net doen alsof het helemaal niet zwaar is, zoals ik normaal wel doe als ik naast iemand een berg op fiets, nee dat zit er niet in. En het was zwaar. Na 15 minuten, voor mijn gevoel 150 minuten, zat de test erop. Geslaagd! Het resultaat was vergelijkbaar met afgelopen jaar, helemaal in orde dus. Ook uit de andere tests kwam niets eigenaardigs naar boven. En bij de oog-test konden mijn haviksogen bijna de onderste regel nog lezen. Dus als ik een poortje mis zal het in ieder geval niet aan mijn zicht liggen.

Europese Kampioenschappen

Nu de kwalificatie gehaald is en de sportkeuring achter de rug is kan ik mij helemaal richten op de Europese Kampioenschappen in Pau (Frankrijk) die binnenkort van start gaan. Van 30 mei tot 2 juni ga ik de strijd aan met alle andere Europese kanovaarsters. De wildwaterbaan in Pau is een van mijn favoriete banen. Er zit veel druk op het water en de afgelopen trainingen in Pau verliepen ook vaak goed. Naast de wedstrijd in de individuele categorie kijk ik ook erg uit naar de teamwedstrijd. In deze categorie varen we als ploeg van Nederland met z’n drieën achter elkaar het parcours. We moeten zo dicht mogelijk op elkaar varen en tegelijk genoeg ruimte laten om ongelukken te voorkomen. Afgelopen jaren waren we als team goed op elkaar afgestemd en hebben we zelfs de gouden medaille gewonnen op het EK voor sporters onder de 23 jaar. Wie weet wat we dit jaar zullen bereiken!
Nu heb ik nog twee weken de tijd tot we vertrekken naar Pau. De trainingen zijn er vooral op gericht om wedstrijdklaar te worden. Veel explosiviteit, sprints en wedstrijdsimulaties. En daarnaast veel rust.

Categories: Life