Na de twee Worldcups ben ik doorgereisd naar Liptovsky Mikulas, Slowakije. Hier mocht ik, voor het tweede jaar op rij, een groep jonge atleten uit verschillende landen coachen. De International Canoe Federation heeft op de EK en WK voor junioren en u23 een Development Team bestaande uit jonge sporters uit verschillende landen. Deze landen krijgen geen ondersteuning vanuit de nationale federatie en krijgen op deze manier een kans deel te nemen en vooral ervaring op te doen. Dit jaar waren er sporters bij uit onder andere Bulgarije, Litouwen, Noorwegen, Finland, Oekraïne en Griekenland. Een aantal sporters had ik afgelopen jaar gecoacht en het was goed te zien dat ze weer een hele sprong gemaakt hadden. Ik had vier jonge meiden onder mijn hoede met allemaal een heel verschillend niveau. Het trainen van de jonge atleten was ontzettend leuk en tegelijk een grote uitdaging. Veel technieken heb ik zo geautomatiseerd dat ik er regelmatig niet meer over nadenk en nu moest ik er weer bij stilstaan. Naast dat de sporters veel geleerd hebben leerde ik zelf ook beter de techniek en de verschillende lijnen in het water te analyseren. Win-win dus! Het coachen is me goed bevallen en ik verwacht dat ik in de toekomst nog vaker als trainer langs de kant zal staan.

Categories: LifeRace