2016, het jaar waar het allemaal om draait, is voor mij goed van start gegaan. Oud en nieuw valt eigenlijk precies in het midden van het winterseizoen, drie maanden in 2015 en drie maanden in 2016 voordat begin april de Nederlandse selectie voor het team plaatsvindt. De laatste drie maanden van het jaar zijn altijd hard. Na een korte pauze varen we veel duurtrainingen en doen we veel krachttraining zodat we het volgende seizoen sterker zijn. Deze drie maanden zijn nu voorbij dus vond ik dat het tijd was voor een krachttest. En ondanks dat Coach Jürgen een maand op familiebezoek was in New York heb ik qua kracht een grote sprong gemaakt.

Begin oktober kon ik maximaal 67,5 kg banktrekken en 70,0 kg bankdrukken. Nu, na drie maanden training, kan ik 72,5 kg banktrekken en 77,5 kg bankdrukken. Een duidelijke verbetering dus. En gelukkig merk ik het ook tijdens het varen. Nu heb ik nog een kleine drie maanden tot de selectie en daarmee genoeg tijd voor nog meer verbeteringen!
De komende drie weken blijf ik in Augsburg samen met Jürgen. Het heeft de afgelopen tijd veel geregend en als het iets warmer wordt buiten gaat hopelijk de Olympische baan open. En begin februari ga ik met de rest van de Nederlanders een week trainen in Krakow of Praag, dit moet nog worden afgestemd.
Nu ik dit typ zit ik in de bus vanuit Düsseldorf naar Augsburg en ik heb gehoord dat het veel gesneeuwd heeft. Ik ben heel benieuwd of de binnenkant van mijn boot weer bevroren is, ik zal morgen een foto posten van het eventuele ijs aan de poortjes en in mijn boot…

Categories: Life